SANATATEA E VITALA - PRETUIESTE-TE!
Adresa:
Craiova
Calea Bucuresti, Bl. U11,
(parter)
(langa Hotel Helin Lapus)
Program:
Luni 09.00-16.00
Marti 11.00-19.00
Miercuri 09.00-15.00
Joi 09.00-19.00
Vineri 09.00-12.00
Kinetoterapie
Banca de cvadriceps
Este un aparat utilizat pentru miscari active si tonifierea muschilor de la nivelul membrelor inferioare, prevazut cu:
- sistem ajustabil de fixare a picioarelor in timpul exercitiilor;
- prevazut cu pendul pentru efectuarea exercitiilor interschimbabil (stanga - dreapta);
- posibilitatea ajustarii unghiului de deschidere al pendulului (pentru membru inferior si cel superior);
- set de greutati incluse - 9.5 kg;
- ajustarea pozitiei spatarului pana la maxim 1800;
- banda de fixare a membrului in timpul exercitiilor;
TERAPIE DE MISCARE PASIVA CONTINUA
Dispozitivele de Miscare Pasiva Continua (CPM) sunt folosite īn prima faza a recuperarii fizice dupa interventiile chirurgicale sau traumatismele suferite la articulatiile membrelor inferioare. Dispozitivul CPM misca continuu si repetat articulatia de-a lungul unei amplitudini de miscare controlate. Tratamentul zilnic creste mobilitatea articulatiei, limitata initial. Terapia asigura antrenamentul in siguranta in timpul fazei de vindecare si recuperare a tesutului cu ajutorul miscarii pasive, reduce durerea postoperatorie si minimizeaza sansele de inflamatie
INDICATII TERAPEUTICE
- Inlocuire totala de genunchi/sold
- Proceduri de artrotomie si artroscopie
- Reconstructie plastica a ligamentelor incrucisate
- Tratament chirurgical pentru fracturi si pseudoartroza
CONTEXT MEDICAL
- Dispozitivele de Miscare Pasiva Continua (CPM) sunt folosite in prima faza a recuperarii fizice dupa interventiile chirurgicale sau traumatismele suferite la articulatiile membrelor inferioare. Dispozitivul CPM misca continuu si repetat articulatia de-a lungul unei amplitudini de miscare controlate
- Tratamentul zilnic creste mobilitatea articulatiei, limitata initial si este utilizat pentru a preveni efectele negative ale imobilizarii articulare, cum ar fi rigiditatea sau umflarea articulatiilor, alimentatia saraca a cartilajului articular, pierderea de colagen sau boli tromboembolice
- Terapia asigura antrenamentul in siguranta in timpul fazei de vindecare si recuperare a tesutului cu ajutorul miscarii pasive, reduce durerea postoperatorie.CPM ajuta de asemenea si la cresterea razei de miscare si are un efect favorabil asupra puterii musculare. CPM-ul stimuleaza metabolismul condrocitelor, ceea ce il face important pentru procesele de regenerare comune.
- CPM-ul conduce la reducerea cantitatii de medicament, reducerea perioadei de spitalizare si a timpului alocat pentru ingrijirea pacientului, de asemenea reduce costurile alocate pentru intregul sistem de ingrijire a sanatatii.
Aparat pentru recuperare glezna
Echipament medical pentru recuperarea activa a gleznei post traumatice. Unicul dispozitiv ce ofera posibilitatea de a efectua miscari de: Pronatie-supinatie, Flexo-extensie, Inversie-eversie.

Caracteristici

Integrat mini-computer care masoara perioada de timp si numarul de runde jucate;
Dispozitiv gradat pentru reglarea amplitudinii miscarii;
Ambreiaj pentru a regla intensitatea efortului;
Roata pentru reabilitarea umarului
Dispozitiv pentru reabilitarea bratului si a umarului, oferind posibilitatea de a efectua exercitii cu ambele maini simultan.
Dispozitivul este dotat cu un sistem performant de reglaj al fortei de rotatie in trepte. Reglajul in inaltime poate fi facut in functie de inaltimea pacientului.
Utilizat īn principal pentru a efectua exercitii de activ, acesta poate fi de asemenea folosit pentru a face mobilizarea pasiv / auto pasiv si exercitii de proprioceptie.
Se pot efectua exercitii active cu sau fara rezistenta.
Thera vital
Permite persoanelor cu cerinte individuale, sa-si exercite picioarele lor sau de partea superioara a corpului, cu sau fara ajutor motorizat - de scaun sau al scaunului cu rotile. Acesta incurajeaza usor mobilitatea si are un efect pozitiv asupra multor alte aspecte ale sanatatii.
In timpul antrenamentului pasiv, puternicul motor initiaza sesiunea de antrenament. Asa cum extremitatile Incep sa se deplaseze printr-o gama de miscare in care beneficiaza de cresterea circulatiei sanguine, blānd se intinde si "Incalzire" muschii. In orice moment, pacientul poate incepe sa pedaleze In mod activ si reglati rezistenta pentru a se potrivi. Thera-Vital trece fara probleme intre modurile pasive si active.
Ecran mare ecran color permite utilizatorului sa vada progresul lor in timpul sesiunii de terapie, precum si un raport de sinteza al sesiunii de exercitiu este afisata la finalul antrenamentului. In timpul exercitarii activ, aveti optiunea de a afisa un ecran de biofeedback motivationale sau folosind formarea Simetric pentru a Imbunatati deficitele dreapta-stānga, util in special pentru pacientii cu accident vascular cerebral.

Indicatii:
- Scleroza multipla
- Accidente vasculare cerebrale,
- Hemiplegie Paraplegie,
- Tetraplegia Boala Parkinson
- Tulburari musculare leziuni cerebrale
- Tulburari reumatice
- Tulburari cardiovasculare terapia post-operatorie
Alte dispozitive pentru recuperare
- Trambulina
- Ercoline pentru membru superior si membrul inferior
- Spaliere
- Banda de alergare
- Bicicleta medicala
- Bicicleta recumbend
- Cusca Roche
- Dispozitive pentru reeducare echilibru
- Mingi Bobath - diametru 55 cm/ 65 cm/ 85 cm
- Dispozitive pentru recuperarea mainii
- Benzi elastice